Moet ik bestellen voor afhalingen?

Voor het afhalen van stabilisé, chape of droog beton is geen voorafgaande bestelling nodig. Gelieve vooraleer u met uw aanhangwagen het terrein oprijdt, eerst binnen te komen in het kantoor voor uw bestelling.

Onze medewerkers zullen u dan vertellen wanneer en hoe u best het terrein betreedt, zodat u geen andere aanhangwagens noch mixers hindert. Uw aanhangwagen wordt geladen met de bulldozer dus u hoeft niet onder de centrale te rijden.

Wat is het gewicht van stabilise/chape/droog beton?

Afhankelijk van het cementgehalte weegt stabilise/chape 1750-1900kg per m3. Droog beton weegt 2200-2400 kg per m3. Hou hier rekening mee wanneer u bij ons komt afhalen. Een normale enkel-as aanhangwagen mag maximum 750kg gewicht dragen. Bij ons kan u afhalen vanaf 0,25m3.

Wij zijn als centrale in geen geval verantwoordelijk voor een eventuele overlading van uw aanhangwagen.

Hoe lang op voorhand moet ik bestellen?

Voor gewone leveringen raden wij aan om twee werkdagen op voorhand te bestellen. Onder gewone leveringen verstaan wij betonleveringen met of zonder betonpomp. Onze eigen betonpompen kunnen maximaal 36 meter ver pompen. Vanaf dat de afstanden groter worden of er gepompt moet worden in speciale omstandigheden (bv door een huis), werken wij samen met vaste partners. Aangezien zij zelf hun eigen planning handhaven is het noodzakelijk voor dergelijke werken een week op voorhand met ons contact op te nemen om de levering op de gewenste dag te kunnen garanderen.

Bestellingen dienen steeds telefonisch te gebeuren op het nummer 03790 16 30. Bestellingen per mail zonder telefonische bevestiging worden niet aanvaard.

Wat moet ik weten alvorens ik bestel?

Over het algemeen zijn er naast het correcte adres en de facturatiegegevens 3 belangrijke zaken die wij graag van u vernemen bij een bestelling.

 • De manier van lossen: recht uit de betonwagen (zie vragen over ‘levering’) of met de betonpomp. Ook een situatieschets is zeer handig voor ons om in te schatten welke wagens we kunnen sturen (bv een smalle doorgang, landweg, bosgebied…) Verder is het belangrijk te weten dat onze wagens niet over onverhard terrein of akkers rijden.

 

 • Het gewenste aantal kubieke meters. Normaal gezien is dit heel makkelijk te berekenen door middel van de formule lengte x breedte x hoogte. Bijvoorbeeld voor een terras van 10 bij 4 meter en een betondikte van 10 centimeter heb je 4 m3 nodig (10 x 4x 0,1). Hou er rekening mee dat er vaak op sommige plekken iets te diep wordt gegraven waardoor er dus ook meer beton in gaat. Voor pompwerken vragen wij om 0,5 m3 meer te bestellen, aangezien er steeds wat in de pomp achterblijft.

 

 • Het gewenste tijdstip. In normale omstandigheden kunnen wij onze planning tot enkele uren na afstemmen. Best is dat u ons bij bestelling doorgeeft welke dag en tijdspanne voor u past en dat u dan de dag voor de levering opnieuw contact met ons opneemt om een meer exact uur af te spreken

Afmetingen betonmixers en -pompen?

Type Capaciteit Lengte Breedte Hoogte
3-as 6 m³ 8,50 m 2,50 m 3,90 m
4-as 8 m³ 9,50 m 2,50 m 3,90 m
Kleine oplegger 9 m³ 12,00 m 2,50 m 3,90 m
Grote oplegger 11 m³ 13,50 m 2,50 m 3,90 m

Deze afmetingen houden geen rekening met de draaicirkel van de vrachtwagen. Hou dus minstens rekening met een benodigde breedte van 3 meter om een vlotte doorgang te garanderen. Onze vrachtwagens dienen ook steeds een minimum afstand te bewaren van uitgravingen, grachten en dergelijke. Indien er 3- of 4-as wagens nodig zijn voor de levering wordt er een supplement aangerekend.

De klant is steeds zelf verantwoordelijk voor een vlotte toegang tot de werf en tot het signaliseren van zwakke ondergronden of ondergrondse putten.

Vraag ook zeker op tijd signalisatie en/of parkeerverbod aan bij de gemeente.

Afmetingen afstempelen betonpompen

Type Lengte Breedte Uitvouwhoogte
42 m 11 m 8,50 m 8 m
36 m 10 m 6,50 m 7 m
28 m 9 m 6,20 m 6 m

Kan ik de betonnetten ook vervangen door staalvezel of andere vezels?

In bepaalde gevallen kunnen staal – en/of kunstofvezels een volwaardig alternatief bieden voor betonnetten. Voordelen zijn dat er geen gedoe is met plaatsen van de betonnetten en dat het in de meeste gevallen goedkoper is. Raadpleeg steeds uw architect of ingenieur voor advies over de correcte hoeveelheid en de soort vezel.

Polypropyleenvezels zijn geen vervanging voor wapening van structurele elementen. Zij nemen een andere functie van de wapening over, namelijk het verhinderen van scheurvorming door krimp.

Hoe een bestelling wijzigen of annuleren?

Een bestelling wijzigen of annuleren kan bij ons telefonisch tot de dag van de levering zelf. Voor speciale leveringen (schuimbeton, citypomp…) vragen wij om minstens 1 dag voor de levering de wijziging door te geven.

Hoe ver kan een betonmixer lossen?

Het verste punt dat de betonmixer met buis kan bereiken is ongeveer 5 meter. Voor het lossen met buis dien het beton voldoende vloeibaar te zijn. Stijf beton kan niet met de buis worden gelost.

Indien u nood heeft aan grotere afstanden raden wij aan beroep te doen op een betonpomp. Deze geraken vlot tot de plek waar het beton moet komen en geven u bovendien minder werk in het gelijk verdelen van het beton.

U kan ook opteren om kleine hoeveelheden te lossen met de kruiwagen. Hou er rekening mee dat er rekening wordt gehouden met 5 minuten lostijd per m3 vanaf aankomst op de werf. Voor langere lostijden en/of wachttijden wordt een supplement aangerekend. Lossen met de kruiwagen vergt bovendien de aanwezigheid van voldoende personen om over en weer te lopen. Onze chauffeurs helpen hierin niet mee.

Waarom wordt er superplast (glenium) toegevoegd aan mijn beton?

Tenzij anders gevraagd, wordt beton geleverd in een vloeibaarheidsklasse S4. In sommige gevallen is het handig voor de verwerking of plaatsing dat het beton een hogere vloeibaarheid heeft. Door het toevoegen van superplast wordt een hogere vloeibaarheid verkregen zonder risico op kwaliteitsverlies. Het ongecontroleerd gebruik van water om beton vloeibaarder te maken wordt sterk afgeraden en kan enkel gebeuren onder toestemming van de klant (handtekening vereist)

Hoe dien ik pas gestort beton te beschermen?

Nabehandling van beton is uiterst belangrijk.

Wanneer kan ik de factuur verwachten?

Normaal gezien mag u de factuur maximum 3 weken na levering verwachten. Indien u de factuur per mail wenst te ontvangen, gelieve dit dan te vermelden bij de bestelling. De betalingstermijn van onze facturen is standaard 15 dagen.

Welk BTW percentage is van toepassing?

Standaard wordt 21% BTW gerekend

Uitzonderingen:

 • Verlegging btw voor medecontractant voor BTW plichtigen met hoofdactiviteit bouw
 • 6% BTW voor particulieren bij verbouwing van een privéwoning die minstens 10 jaar oud is. Vraag naar het attest 6% BTW bij uw bestelling
 • 6% BTW voor particulieren voor afbraak en heropbouw van bestaande woning. Voor voorwaarden, zie website FOD Financien. Maatregel geldig tot 31 december 2022.

Uitzonderingen gelden alleen voor het leveren en pompen van beton. Andere bestellingen (stabilise, chape, droog beton) en afhalingen bij ons op de centrale zijn steeds onderhevig aan 21% BTW

Waarom wordt er onvolledige lading gerekend op mijn factuur?

Onze prijzen zijn berekend op leveringen vanaf 7 m3. Indien u minder dan 7 m3 bestelt, wordt er een surplus aangerekend per ontbrekende m3. Deze surplus geldt zowel voor particuliere als professionele klanten. Deze kost kan ook worden gerekend op onvoorziene saldovrachten.

Voorbeelden:

 • 4 m3 besteld à 3x onvolledige lading
 • 4 m3 besteld en 1 m3 te kort à 9 keer onvolledige lading (3x voor rit 1 en 6x voor saldorit)
 • 9m3 besteld à geen onvolledige lading

Een andere vraag voor ons?

Geen antwoord op uw vraag gevonden op deze pagina? Contacteer ons gerust en we helpen u met plezier verder.

Contactgegevens

Openingstijden

 • Maandag – vrijdag: 06:00 – 16:30
 • Zaterdag: 06:00 -11:30
 • Zondag: gesloten